
Syysloma on vietetty, ja tekipä kyllä hyvää!
Olimme viimevuotiseen tapaan Rukalla, ja koska minusta matka sinne on aivan totaalisen takapuolia puuduttavan pitkä, helpotimme ajomatkaa pysähtymällä mennen tullen kivoissa paikoissa.

Kurkistahan ensin kuitenkin viimevuotisiin seikkailuihimme täältä: https://lumottupolku.fi/syysloma-rukalla-porovauvan-tuttipulloruokintaa-ja-huskypennun-rapsuttelua/
MENO
Menomatkalla aamun kahvipaussille stopattiin jo Mikkelissä, sillä eihän nyt Tertin kartanon ohi voi hurauttaa. Siellä tuli tehtyä pieniä jouluostoksia samalla, kun nautimme teetä, kahvia ja sienipiirasta.
Tertin Kartano, Mikkeli: https://tertinkartano.fi/kahvila-ja-puodit/
Ruokapaikaksi valikoitui Kuopion torin kupeella sijaitseva viikinkiravintola Harald, mikä oli taatusti kansanmusiikkeineen erityinen kokemus kreikkalaiselle vaihto-oppilaallemme. Kuopion tori oli itsessäänkin jo elämys, ja iltapalaksi napattiin Partasen kuuluisa kalakukko kainaloon -ja matka jatkui taas!
Viikinkiravintola Harald, Kuopio: https://www.ravintolaharald.fi/kuopio/
Vielä viimeisten ajotuntien aikana stoppasimme ihmettelemään lunta ja ihmeellistä Hiljaista kansaa illan jo hämärtyessä lokakuiseen pimeyteen. Hämärän laskeuduttua teimme yhden kunnon siksak-kurvailun jäisellä tiellä töllöttävien porojen ja vastaantulevan auton välistä, mikä olisi heikkohermoisempaa kuljettajaa jo voinut vähän hirvittää.
Hiljainen kansa: https://www.niittykahvila.fi/hiljainen-kansa
PALUU
Paluumatkalle lapset olivat valinneet lounaspaikaksi Kuopion Matkuksen McDonald’sin, mihin minun 4 vastaan 1 asetelmista oli vain tyydyttävä. Säästelin kuitenkin omaa vatsalaukkuani eväiden avulla Juvalle asti, missä piipahdimme VIHDOIN JA VIIMEIN (ihanan mieheni yllytyksestä) Tea House of Wehmais-elämyksen äärelle Wehmaan kartanon idyllisiin maisemiin.

Ranskalais-skandinaavisesti sisustettu teehuone-bistro tarjosi halloweenteemaisen skonssibuffetin, mistä herkuttelin teen kyytipojaksi porkkanaskonssin kaverina katkarapuja, ja vaniljaskonssin kanssa perinteisesti hilloa ja kermavaahtoa. Ihan kuin olisi Englannissa, teen ja skonssien luvatussa maassa! AAH…
Tea House of Wehmais: https://www.teahouse.fi/

”Sijaitsemme Juvalla, vanhan herraskartanon pihapiirissä, tilan vanhassa hevostallissa. 1800-luvun puolivälissä rakennetun tallirakennuksen jykevät hirret ja pihapiirin vanhanajan tuntu luovat ainutlaatuisen tunnelman TeaHousessa vierailevalle. Herraskartano toimii nykyään luomumaitotilana ja tilan toiminta näkyy ja kuuluu TeaHousen ympärillä. Varsinkin kesäaikaan pihapiirissä vieraileva voi tutustua Wehmaisin asukkeihin kuten luomulehmiin, -vuohiin ja kanoihin.”
-https://www.teahouse.fi/meista

Ostoksiakin tuli tehtyä koko kassillinen, sillä olenhan viimeisen päälle teetyyppiä!
Valintani tällä kertaa (ja taas paljon vaniljaa, mutta minkäs sitä tyttö himoilleen mahtaa):
VIHREÄ TONTTUTEE: appelsiinilla ja kanelilla maustettu kiinalainen vihreä tee, jossa mukana ruusun terälehtiä, mantelin paloja, appelsiininkukka kuorta, neilikoita, kardemummaa ja vaniljatangon paloja!
LUOMU VANILJA: musta teesekoitus, joka on maustettu bourbon-vaniljalla sekä orkidean kukilla.
MANSIKKA-LIME ROOIBOS: lasten valitsema etelä-afrikkalainen mansikan ja limen paloja sisältävä rooibos tee.
KISS ME KATE: sisältää mansokan ja vaniljatangon paloja, valkopippuria ja pippuria.
CITRONELLA: myöskin lasten suosituksesta, sillä sitruunaruohoa sisältävät teet ovat kieltämättä herkkua! Mukana vielä sitruunan paloja.


Tea House of Wehmaisin yrittäjänä toimii teesommelier ja aatelisneito Anna Grotenfelt- Paunonen.
Ote Iltalehdestä:
”Grotenfelt-Paunosen lisäksi vain harva suomalainen on suorittanut International Tea Masters Association -yhdistyksen (ITMA) tea sommelier -tutkinnon. Teesommelierilla on laaja osaaminen teen historiasta, tuotantoprosesseista ja kasvatuksesta sekä erilaisista lajikkeista. Hän osaa yhdistellä makuja ja tehdä suosituksia ruoalle. – Halusin, että saan varmuutta, että ymmärrän itsekin mistä puhun. Teesommelierin pitää osata maistaa, onko tee vihreä, musta, valkoinen, oolong, keltainen vai pu’er, ja lisäksi vielä, mikä kyseinen teelaji on kyseessä. Koulutukseen kuuluu myös teesekoitusten valmistaminen eri lajikkeista.”

Rakastan tällaisia paikkoja, joissa osaaminen on huipussaan, silmä lepää kauniissa miljöössä ja voi hypistellä ihania tavaroita. Tykkään siitä, kun asioita tehdä oman näköisellä tavalla ja panostetaan asiakaskokemukseen. Ja jotenkin olen erityisen lääpälläni juuri naisyrittäjien innovaatioihin ja sellaiseen omien unelmien tavoittelemiseen, missä ei jäädä kuuntelemaan ulkopuolisten arvioita siitä mikä on mahdollista ja mikä muka ei.
Unelmoin jo siitä, kun saan itse tavoitettua yhden suurimmista ammatillisista unelmistani, ja debytoin National Sales Directorina, Mary Kayn suurlähettiläänä, vielä jonakin päivänä.
Sitten olen vastuussa isoista tapahtumista ja aion todellakin koluta läpi Suomen kaikki Tea House of Wehmaisin kaltaiset, yksityisyrittäjävetoiset kokouspaikat ja ihanat elämykset. Samalla, kun huolehtii koulutuksen tarjoamisesta, voi tarjota elämyksiä ja ikimuistoisia kokemuksia. Se on meikäläisen VISIO!
Siihen asti jään nauttimaan skonsseistani. Ja käärin hihat kohti unelmien tavoittamiseen vaadittavaa työurakkaa! Loma on ohi.
Anni